The-Crow

The Crow (1994) – Aflevering 03

“Als de muren kon praten…” kan in de film The Crow uit 1994 prima vervangen worden voor “Als kraaien konden praten…” Want als we The Crow mogen geloven kunnen kraaien mensen die nog iets af te ronden hebben op aarde namelijk terughalen uit de dood. En dat gebeurde met Brandon Lee die de rol van Eric vertolkt in de film.

The Crow als kraai

Een comic-verfilming in 1994 is heel wat anders dan een comic-verfilming van vandaag de dag. Maar als je de film nog nooit bekeken hebt, zit die 28 jaar dan in de weg? Film is behoorlijk geƫvolueerd door de jaren heen. En dan niet alleen op het vlak van special effects, maar ook de manier van film, wat we accepteren als kijker en het verhaal.

Zou deze film in 2022 nog op dezelfde manier gemaakt zijn als dat men dit in 1994 deed? Ook deze vraag stellen Sven en Mike zich deze week in De Filmblik.

Deel:
Categorie:podcast
Vorige post
The Power of the Dog (2021) – Aflevering 02
Volgende post
Ghostbusters: Afterlife (2021) – Aflevering 04

1 Reacties

 • augustus 23 2022 om 18:04
  Richard

  Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik deze film als double-feature tijdens de Levi’s Movie Night in bioscoop Asta heb gezien. (Mike kent de bioscoop, knik maar ‘Ja’) De andere film was The Mask, maar daar kunnen we het een andere keer over hebben.

  Wat jullie inderdaad correct aanhalen, is dat deze film een hoog nostalgiegehalte heeft en voor mij heeft dat alles te maken met de dood van Brandon Lee. Michael Massee (Funboy) is nooit echt over dat incident heen gekomen, arme man.

  Wat me ook steekt is dat we nooit hebben kunnen zien wat Brandon nog meer in zijn mars had. Tuurlijk, zijn eerdere werk bestond uit een reeks ‘forgettable’ titels als Rapid Fire en Showdown in Little Tokyo. Maar ik kan me ook herinneren dat ene D. Washington samen met Russel Crowe in Virtuosity ‘schitterde’ ..
  Too bad for Brandon dus.

  Antwoord

Laat een reactie achter

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://defilmblik.nl 300 0