the batman 2022

The Batman (2022) – Aflevering 06

Als er al zoveel films en series zijn waarin Batman de hoofdrol speelt, hoe vernieuw je dan de aftrap van de volgende filmreeks? Dat lijkt regisseur en scriptschrijver Matt Reeves prima te hebben begrepen. Want The Batman is geen Batman zoals andere Batmans. Waar het verschil in zit proberen we je haarfijn uit te leggen in deze aflevering van De Filmblik.

Batman of The Batman?

Het masker, de cape en Gotham City zijn natuurlijk ingrediënten die niet kunnen en mogen ontbreken in een film over de gemaskerde held. Maar hoe je hem neerzet, welke tegenstanders en hoe het Batman-universum tot leven komt is elke reeks weer anders. En deze film neemt dat heel erg serieus.

In deze aflevering halen Mike en Sven zelfs ballet aan om te duiden wat er zo goed is aan deze film, maar ook waar de kartelige randjes zitten. Wat er nu zo bijzonder is aan deze film maar ook wat er schuurt.

Deel:
Categorie:podcast
Vorige post
Batman (1989) – Aflevering 05
Volgende post
Top Gun (1986) – Aflevering 07

1 Reacties

 • september 13 2022 om 17:05
  Robert J. Hendriks

  Hé jongens! Erg leuke aflevering weer. Als ik heel eerlijk ben, had ik totaal geen interesse in deze film. Wéér een andere acteur, terwijl ik Ben Affleck wel wat vond hebben. Robert Pattinson vond ik een vreemde keuze en ik was dan ook bang dat het een behoorlijke emo-Batman zou worden. Ik heb ‘m dus niet in de bios gekeken, maar heb gewacht tot-ie op HBO Max te bekijken was. Omdat ik toch ergens benieuwd was, heb ik dat meteen gedaan en eerlijk gezegd was ik blij verrast. Waarom? Kom ik later op terug.

  Mike heeft het over de bat signal. Wat dat betreft vind ik de comic reeks Gotham Central erg goed. Die gaat over de GCPD. Daarin was er een karakter genaamd Stacy, Zij was de enige die bevoegd was om de bat signal aan te zetten. Zij was geen agent en daardoor had de politie er olfficieel geen gebruik van gemaakt.

  Ik vind niet zozeer The Riddler verschrikkelijk, maar wel z’n outfit. Ik denk dat The Riddler ergens tussen Carrey en Dano in zou moeten zitten, maar dan met een fatsoenlijk pak.

  Een mooie opmerking van Mike vind ik de impact die de stad Gotham zelf heeft. Ik zou het dan ook erg gaaf vinden als in de tweede film The Court Of Owls als ‘vijand’ gebruikt zou worden. De aankomkende game Gotham Knights maakt er gebruik van, maar in een film zou het ook echt goed kunnen werken.

  Ik heb duidelijk wat minder verstand van film, want jullie benoemen wat dingen waar ik eerlijk gezegd niet op had gelet. Bijvoorbeeld dat er vergeleken met andere Batman films opvallend veel Batman in zit. Misschien dat ik het zelf juist erg logisch vond, maar misschien dat ik de film daarvoor nog eens moet kijken. Datzelfde geldt voor het andere aspect dat jullie aanhalen; licht. Ik kan het me zo gauw niet herinneren, eerlijk gezegd. Nog maar eens kijken, dus.

  Wat ik zeker met jullie eens ben is dat dit een goede detective film is. Dat was me dan weer wel opgevallen. Het is een kant van Batman die wel eens vergeten wordt. Zelf hou ik wel van mysteries, dus dit was een hele fijne verrassing. Jullie noemen terecht Arkham Asylum, wat de beste Batman game ooit is. Ik weet toevallig dat Mike dat met me eens is.

  Toffe podcast weer, gasten!

  Antwoord

Laat een reactie achter

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://defilmblik.nl 300 0