the-banshees-of-inisherin

The Banshees of Inisherin (2023) – Aflevering 23

Twee vrienden. Twee goede vrienden. Twee goede vrienden voor het leven. Dat zijn Pádraic en Colm. Ze wonen beiden op het kleine Ierse eilandje Inisherin. En elke dag om klokslag 14:00 uur haar Pádraic zijn vriend op, lopen ze naar de pub op het eiland en gaan ze wat drinken en kletsen ze de middaguren weg. Totdat Colm op een dag besluit dat hij zijn vriendschap met Pádraic wil verbreken. De twee vrienden zijn geen vrienden meer. Maar het verbreken van de vriendschap is eenzijdig. En dat is de kapstok van The Banshees of Inisherin.

Een keer trek je de conclusie…

Colin Farrell speelt Pádraic en zijn landgenoot Brendan Gleeson speelt Colm. In The Banshees of Inisherin, geschreven en geregiseerd door Martin McDonagh, zien we wat het verbreken van een vriendschap met twee mannen en hun omgeving doet. Want het hele eiland heeft er last van. Maar niet alleen de vriendschap wordt verbroken, Colm neemt ook een drastisch besluit als Pádraic het verbreken van de vriendschap niet wil en kan accepteren. Want hij weet niet waar dit ineens vandaan komt.

The Banshees of Inisherin is een van de grote kanshebbers bij de Oscars van 2023. De film is genomineerd voor 9 gouden beeldjes en maakt dus een goede kans om met een aantal prijzen naar huis te gaan. Maar vinden Mike en Sven dat de film deze ook verdiend? Is het kijken naar het stukgaan van een vriendschap wel zo boeiend? Dat en meer hoor je in deze aflevering van De Filmblik.

Meer Filmblik?

Wil je nog meer afleveringen beluisteren? Dat kan! Volg ons op SpotifyApple Podcast of je favoriete podcast app. Maar je kan ook alle afleveringen via de website beluisteren.

Deel:
Categorie:podcast
Vorige post
Heat (1996) – Aflevering 22
Volgende post
Lawrence of Arabia (1963) – Aflevering 24

0 Reacties

Laat een reactie achter

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://defilmblik.nl 300 0