Straight Outta Compton

Straight Outta Compton (2015) – Aflevering 13

Mc Ren, DJ Yella, Ice Cube, Easy E en Dr. Dre. Dat zijn de mannen die zich via hun woorden en beats een weg naar de top banen. Dit zijn de mannen die NWA in 1987 begonnen en in 1988 de wereld veroverde met hun debuutalbum. Of… mist hier nog een naam in het rijtje?

NWA

Straight Outta Compton of Hollywood?

Een film, en daar gaat een deel van de discussie ook over in deze aflevering van De Filmblik, is maar een film. Een film is geen documentaire. En hoe getrouw is een film als het script geschreven is door mensen die er niet bij waren, twee van de producers er wel bij waren maar misschien wel andere gedachten hebben over die tijd. Ergens onderaan de streep maar het geen f#ck uit als je het niet weet.

In deze aflevering hebben Sven en Mike ook nog een gast aan de microfoon. Het is Johan van Praatje Podcast. De podcast die hij samen met Sven maakt. Want Johan is een vervend luisteraar van de muziek van NWA en weet ook behoorlijk wat van de geschiedenis. Tezamen bekeken ze Straight Outta Compton en proberen ze je warm of koud te maken, niet letterlijk, voor deze “film”.

Meer Filmblik?

Wil je nog meer afleveringen beluisteren? Dat kan! Volg ons op SpotifyApple Podcast of je favoriete podcast app. Maar je kan ook alle afleveringen via de website beluisteren.

Deel:
Categorie:podcast
Vorige post
Nope (2022) – Aflevering 12
Volgende post
Children of Men (2006) – Aflevering 14

0 Reacties

Laat een reactie achter

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://defilmblik.nl 300 0