Batman-647425984-large

Batman (1989) – Aflevering 05

Superhelden zijn van alle tijden. Ook in 1989 waren superhelden te zien op TV en in de bioscoop. Minder veelvuldig dan nu in 2022, maar als ze er dan eentje zag was het vaak speciaal. In 1989 was het heel wat dat Batman te zien was op het witte doek, zeker na al het gedoe om de film gemaakt te krijgen. Maar hoe super is Batman nu nog als je deze kijkt 33 jaar na dat hij uitkwam?

Batman draait om een, voor ons, klassiek concept; de schurken zijn de hoofdrolspelers en Batman die hobbelt daar een beetje achteraan om ze op te pakken. En in deze grootste Batman-film is het niemand anders dan The Joker die het de gemaskerde vleermuis lastig probeert te maken.

Niemand minder dan Michael Keaton, Jack Nicholson en Kim Basinger zie je terug in deze adaptatie van Batman.

Deel:
Categorie:podcast
Vorige post
Ghostbusters: Afterlife (2021) – Aflevering 04
Volgende post
The Batman (2022) – Aflevering 06

1 Reacties

  • september 5 2022 om 16:56
    Robert J. Hendriks

    Dit was echt een interessante aflevering, jongens. De eerste keer dat ik deze film zag was in de brugklas door een filmclub van de school. Dat zal wel één of twee jaar geweest zijn nadat de film in de bioscoop draaide. Een geweldige film vond ik het, al moet ik bekennen dat ik hem sindsdien eigenlijk niet meer gezien heb. Wel vond ik Jack Nicholson een hele goede acteur voor The Joker. Heath Ledger was wel oké, maar Jared Leto vond ik echt verschrikkelijk. Er was in de loop van de jaren namelijk wat veranderd. Richting het eind van 2011 ben ik in de wereld van de comics gedoken en daardoor kijk ik ook een beetje anders naar de films. Dat zorgt ook dat ik het totaal oneens ben met Mike’s keuze voor Christian Bale als beste Batman. Een regel uit de strips is namelijk dat Batman geen vuurwapens gebruikt, maar The Tumbler (wat ik echt een verschrikkelijke Batmobile vind) is uitgerust met meerdere automatische wapens en sloopt alles dat op z’n pad komt. De populairste film van die reeks is The Dark Knight, maar ik vind Batman Begins dan weer een stuk interessanter. Ben Affleck als Batman heb ik een beetje mijn twijfels over, maar als Bruce Wayne vind ik hem wel een goed uit de verf komen. De problemen met Batman V Superman: Dawn Of Justice snap ik maar al te goed. Het hele DCEU is zo slecht aangepakt. Wat dat betreft misten ze bij Warner Bros. een Kevin Feige figuur. Zeker in Batman V Superman wilden ze teveel tegelijk doen. Een vijand als Doomsday en de dood van Superman hadden ze voor veel veel later moeten bewaren. In de comics had het impact omdat Superman al 54 jaar bestond en tientallen superhelden zijn begrafenis bezochten. Dat gevoel mis je volledig in de DCEU. Ik durf niet vaak te beweren dat ik betere ideeën heb, maar wat betreft de DCEU zat er zoveel meer in en helaas hebben ze er gewoon een bende van gemaakt. Deze reactie is al veel te lang, dus ik skip mijn ideeën over Batgirl en de Birds Of Prey films maar even, maar ook daar was zoveel meer van te maken. Long story short, Batman met Michael Keaton, effing awesome!

    Antwoord

Laat een reactie achter

15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://defilmblik.nl 300 0